Winkeliervereniging: verplichting op laadpalen overdreven

dinsdag 17 april 2018
timer 1 min
Het Europees Parlement wil ondernemers verplichten tot het plaatsen van een minimum aantal elektrische laadpalen bij hun parkeerterreinen. Bracheorganisatie Detailhandel Nederland roept de Nederlandse regering op om niet te overdrijven en de oplossing aan de markt over te laten.

“De aanschaf, installatie en het onderhoud van meerdere laadpalen kost al snel tienduizenden euro’s, terwijl klanten vaak niet lang genoeg in de winkel blijven om een elektrische auto voldoende bij te laden”, zegt Thomas da Silva Rosa van de branchevereniging. “Laten we niet overdrijven in het opleggen van een verplichting van het plaatsen van laadpalen, maar inzetten op maatwerk.”

Wetgeving

In het huidige, Europese voorstel moet bij gebouwen die meer dan 10 parkeerplekken hebben, minimaal 1 laadpaal geïnstalleerd worden en minimaal 20 procent van de parkeerplekken van elektrische leidingen worden voorzien. In het oude voorstel moest 1 op de 10 parkeerplekken een laadpaal krijgen. 

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden