Woord van het jaar 2017: ‘appongeluk’

woensdag 20 december 2017
timer 1 min

Het is een wrang te noemen. Maar uitgeverij Van Dale maakte op 19 december bekend dat ‘appongeluk’ het woord van het jaar 2017 is geworden. “Het is ons ‘goede voornemen’ om dit woord in 2018 nooit meer tegen te komen”, vertelt Patrick Rugebregt van SWOV.

“Helaas is de oplossing daarvoor nog niet gevonden, maar er wordt wel hard aan gewerkt”, vervolgt Rugebregt. Maatregelen om appen tijdens het rijden of fietsen te verbieden, dragen daaraan bij.

Zo’n 70.000 mensen brachten hun stem uit in de ‘woord van het jaar’-verkiezing. Appongeluk betekent, in de definitie van Van Dale: een ongeval waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die aan het appen was. Fipronilei (een ei besmet met het virus fipronil) en regenboogtaal werden tweede er derde.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.