Zelfscan test afstemming ruimte en mobiliteit

woensdag 20 december 2006
timer 2 min

Is er in uw organisatie sprake van een goede afstemming van ruimte en mobiliteit of kan het beter? En zo ja, hoe organiseer je dat? Om daar achter te komen introduceerde het Programma Ruimte & Mobiliteit de R&M Zelfscan op de website ruimte-mobiliteit.nl. Hier kunnen professionals bij de overheid en het bedrijfsleven een vragenlijst invullen en direct hun score bekijken.

De R&M Zelfscan besteedt aandacht aan de definitie van een goede afstemming, het nut en de noodzaak ervan en aan vaardigheden en omstandigheden die nodig zijn om een betere afstemming te bewerkstelligen.
De zelfscan is op drie niveaus in te zetten: op individueel niveau (de gebruiker krijgt zicht op de eigen aanpak), op organisatieniveau( belemmeringen worden in kaart gebracht) en op nationaal niveau.
In 2007 treedt de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking waarmee rijk, provincies en gemeenten meer bevoegdheden krijgen om hun verantwoordelijkheid bij de uitvoering van het ruimtelijke beleid waar te maken. Met de zelfscan hoopt het programma R&M professionals te verleiden om deze bevoegdheden in te zetten voor een nauwere samenhang tussen ruimte en mobiliteit.
Het Programma Ruimte & Mobiliteit is in het leven geroepen om decentrale overheden te ondersteunen bij het effectief vormgeven en uitvoeren van een samenhangend beleid voor ruimtelijke ordening en mobiliteit.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.