Zes wetenschappelijke artikelen over ‘smart’ in nieuw nummer TVW

donderdag 20 juli 2017
timer 3 min
In
In het nieuwe nummer van het Tijdschrift Vervoerswetenschap , TVW, staat het thema  van het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) van 2016 centraal: ‘Hoe slim is ‘SMART’ nou eigenlijk’. Ook in de vervoersplanologie dringt deze 'smart' ontwikkeling door, schrijft de redactie. De auteurs van de beste CVS-artikelen in 2016 zijn gevraagd om een uitgebreide samenvatting voor het Tijdschrift Vervoerswetenschap in te dienen.

Deze uitvraag heeft geleid tot zes uitgebreide samenvattingen die veelal aansluiten bij het thema van het congres. Daarnaast bevat het nieuwe nummer van TVW een boekbespreking.

 

 

1.       Reizigerspotentie en -voorkeuren ten aanzien van zelfrijdende voertuigen op de last-mile in een openbaar vervoer reis download dit artikel. Auteurs: Scheltes, A.F., Yap, M.D., Oort, N. van

Dit artikel geeft met behulp van een instrumenteel simulatiemodel en een stated-preference onderzoek inzicht in de vervoerwaarde van zelfrijdende voertuigen.

2.       Transities tussen reispatronen: Latente transitie analyse toegepast download dit artikel. Auteurs: Haas, M. de, Scheepers, E., Harms, L.

Dit artikel laat zien welk effect 'life events' hebben op veranderingen in het mobiliteitspatroon.

3.       Wie trekt er aan de touwtjes? 28 politici over de actoren die politieke besluiten over het MIRT achter de schermen beïnvloeden download dit artikel. Auteur: Mouter, N.

Dit artikel gaat in op vragen als: Wat heeft invloed op politieke besluitvorming over transportinfrastructuurprojecten? Wat maakt dat het ene project wel doorgaat en het ander niet? En welke actoren proberen de besluitvorming op welke manier te beïnvloeden?.

4.       Slim verkeersmanagement door slimme data download dit artikel. Auteurs: Beek, P. van, Vlist, M. van der

Dit artikel gaat in op een praktijkproef waarbij een dienst is gerealiseerd die reizigers ondersteund bij een grootschalig evenement: de Toppers in Amsterdam Arena.

5.       Slim inzetten social media voor Verkeersmanagement download dit artikel. Auteurs: Egeraat, M. van, Phaff, R. , Dries, S. van den

Dit artikel beschrijft een pilot die in de Innovatiecentrale in het najaar van 2016 is gestart om in een real life omgeving te onderzoeken in hoeverre het gebruik van social media de wegverkeersleiders kan helpen en een aanvulling is op de huidige werkwijze.

6.       Hoe doede gij da? Smart mobiliteitsbeleid in Brabant download dit artikel. Auteurs: Bos, R., Temme, R.,Waes, K. van

In Brabant laten Breda, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg de traditionele vervoersplanologie langzaamaan los. Dit artikel beschrijft een alternatieve aanpak in de vorm van smart-mobiliteitsbeleid.

7.       Boekbespreking: ‘The Traffic Power Structure’ download dit artikel.  Auteur: Vanoutrive, T.

Boekbespreking: ‘The Traffic Power Structure’, Planka.nu.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.