Zomeractie in Fryslân: voor 1 eurootje met de bus

vrijdag 29 juli 2005
timer 2 min

De Friese busvervoerders Arriva en NoordNed vervoeren in de zomerweken alle passagiers in de provincie voor 1 euro per rit. De actie geldt tot aan de provinciegrens. Interregionale lijnen rekenen het gangbare tarief.

NoordNed startte vorig jaar met een euroactie gedurende drie weken in het zomerseizoen. Dit jaar sluit Arriva zich hierbij aan en is de actieperiode uitgebreid naar zes weken.Voor één euro per rit kan elke reiziger zich net zover laten brengen als de bus rijdt. Van 24 juli tot en met 4 september kan op werkdagen na 9 uur en in het weekend ook voor dat tijdstip, een eurokaartje worden gekocht bij de chauffeur. Dit kaartje geldt voor een enkele reis op de betreffende bus. Bij de instap in een volgende of retour-bus, koopt de passagier opnieuw een kaartje.De combinatie van het gemak en het voordeel dat het eurokaartje biedt moet veel Friezen en toeristen verleiden tot een busrit. De ervaring van de vervoerders leert dat veel mensen wanneer ze één keer over de drempel zijn, vaker van het openbaar vervoer gebruik gaan maken.
Al vaker combineerden Arriva en NoordNed hun acties. Zo trokken ze de afgelopen jaren bijvoorbeeld gezamenlijk op met de winkeliers in Heerenveen in de decemberactie. Nieuw aan deze actie zijn de sponsoren van de kaartjes. Naast de ‘zonnig’ geprijsde busrit treffen klanten ook een aanbieding aan op de achterzijde van het kaartje van de sponsoren McDonalds, V&D of Sonnema.Reizigers die reizen met een lijn die de grens van de provincie overschrijdt doen er verstandig aan in de gaten te houden welke lijnen in de actie tot Fryslân worden gerekend.
De actie geldt niet voor buurtbussen, belbussen, de ThuisbrengService van NoordNed en op de Waddeneilanden.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.