Zon- en windenergiebus toert langs Noord-Hollandse scholen

donderdag 24 maart 2005
timer 1 min

Een energiebus met zonnepanelen en een vijf meter hoge windturbine als blikvanger moet Noord-Hollandse basisschoolleerlingen warm maken voor duurzame energie. De bus gaat de komende drie jaar op tournee langs zo veel mogelijk basisscholen in de provincie.

De eerste vijftig scholen hebben zich al spontaan aangemeld voor een bezoek van de zon- en windbus. Zij krijgen een gratis zonnepaneel op hun dak plus een display voor het aflezen van de hiermee opgewekte energie. Lespakketten voor ieder niveau moeten - samen met de energiebus - de leerlingen prikkelen. Tijdens de toer wordt het energieverbruik van alle deelnemende scholen doorgelicht op besparingsmogelijkheden.
De bus is ontwikkeld door de stichting Associatie Technologie Overdracht in Den Helder, samen met het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten, het ROC Horizon College uit Heerhugowaard en de Onderwijs Begeleidingsdienst in het gebied.
Voor de energiebus legt Noord-Holland 83 mille op tafel als onderdeel van de totaal ongeveer zes ton die de provincie besteedt om duurzame energie opnieuw onder de aandacht te brengen. De sterk stijgende olie- en energieprijzen kunnen daarbij volgens beleidsmedewerker Peter Bakker van de provinciale afdeling economie, landbouw en milieu een handje helpen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.