ZoRo-busbaan in gebruik tussen Zoetermeer en Rodenrijs

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Deze week rijdt de eerste bus over de vrije ZoRo-busbaan, tussen Zoetermeer en Rodenrijs. Daarmee krijgt Lansingerland een snelle en frequente verbinding met Zoetermeer en met het metrostation Rodenrijs, vanwaar snel naar Rotterdam en Den Haag gereisd kan worden. Met de officiële ingebruikname is het project RandstadRail voltooid.

Het traject van de ZoRo-busbaan in de regio Rotterdam is zo’n 7,5 kilometer lang, waarvan 5 kilometer bestaat uit een vrije busbaan. Bij de realisatie heeft de stadsregio Rotterdam intensief samengewerkt met de gemeente Lansingerland, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Zoetermeer.

RandstadRail

RandstadRail was opgezet om een kwaliteitssprong te maken in het openbaar vervoer in de driehoek Den Haag-Zoetermeer-Rotterdam. De sneltram tussen Den Haag en Zoetermeer en de metro tussen Den Haag en Rotterdam zijn al enkele jaren met succes in gebruik. Door de ingebruikname van de vrije busbaan is er nu ook een snelle verbinding tussen verschillende OV-locaties in Zoetermeer en de metro van Den Haag naar Rotterdam.

ZoRo-bus

ZoRo staat voor Zoetermeer-Rotterdam. De ZoRo-bus rijdt het grootste gedeelte over een nieuwe vrije baan, die speciaal hiervoor is aangelegd. In Zoetermeer maakt de bus gebruik van bestaande wegen, vaak met aparte busstroken en voorrang bij verkeerslichten. Daardoor kan de bus overal goed doorrijden. De RET voert de nieuwe busdienst uit.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

De vrije busbaan tussen Zoetermeer en metrostation Rodenrijs wordt officieel in gebruik genomen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.