Zuid-Holland richt Regiodesk op

dinsdag 25 januari 2011
timer 2 min

Automobilisten rondom Den Haag en Rotterdam worden vanaf september nog beter geïnformeerd over de snelste route naar hun bestemming. Op belangrijke punten langs snelwegen, provinciale wegen en hoofdwegen in en rondom de twee steden zijn digitale borden geplaatst waarop informatie over omleidingen, vertragingen, evenementen en P+R locaties wordt getoond.

Om de meest actuele informatie op deze borden te krijgen is een team

samengesteld waarin medewerkers van Rijkswaterstaat Zuid-Holland,

provincie Zuid-Holland, de gemeenten Den Haag en Rotterdam, de stadsregio

Rotterdam en de het stadsgewest Haaglanden samenwerken.

 

Regiodesk 

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-

Holland, Asje van Dijk maakte op 24 januari de gezamenlijke oprichting van een Regiodesk bekend. ‘Door het geven van actuele informatie aan automobilisten is het mogelijk het wegennet optimaal te benutten en de provincie bereikbaar te houden. Dat is goed voor de automobilist, voor het bedrijfsleven en voor de overheden’, aldus Van Dijk.

 

De Regiodesk gaat informatie over de wegen in de regio aansturen vanuit de verkeerscentrale in Rhoon. Dat gebeurt zowel bij gewone verkeerssituaties, evenementen als bij calamiteiten. Met name bij calamiteiten is het van belang dat automobilisten op tijd worden omgeleid en informatie krijgen over de beste route in die situatie. De Regiodesk moet al in september 2011 operationeel zijn.

 

Regelscenario's 

In de aanloop naar de Regiodesk worden de komende maanden

regelscenario’s en protocollen uitgewerkt. Op het moment dat er dan een ongeval plaatsvindt waardoor wegen tijdelijk worden afgesloten, kunnen de digitale borden langs de kant van de weg snel een alternatieve route aangeven. Gestart wordt met het uitwerken van regelscenario’s voor de A15 omdat daar wegwerkzaamheden gaan starten en actuele informatie over de doorstroming dan extra urgent

wordt.

Vanaf september 2011 worden automobislisten in de regio Den Haag-Rotterdam vanuit de Regiodesk in Rhoon geinformeerd over omleidingen en alternatieve routes.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.