Zuidtangent nog sneller door korte afstands radio

vrijdag 27 mei 2005
timer 1 min

Op 29 mei stapt de Zuidtangent volledig over op het KAR-systeem, de korte afstand radio, om de verkeerslichten te beïnvloeden. Dit systeem werkt sneller dan de tot nu toe gebruikte Vetag-lussen in het wegdek. De hoogwaardige busverbinding tussen station Haarlem, Schiphol en Amsterdam-Zuidoost boekt daarmee tijdwinst en verhoogt tevens de frequentie.

Drie jaar na de start van de Zuidtangent stapt vervoerder Connexxion volledig over op het korte afstands radio-, ofwel KAR-systeem. Dit systeem liep vanaf het begin als proef mee naast de ‘communicatie’ met de wegdeklussen die voor prioriteit zorgen bij verkeerslichten op de route van de bus. Het KAR-systeem biedt ook actuele reistijdinformatie in de bus en op de haltes. Bovendien levert het de vervoerder managementinformatie. Na vele testen heeft het systeem zich nu volledig bewezen en stelt Connexxion vanaf 29 mei een nieuwe, snellere en frequentere dienstregeling in werking.
Naast een vlottere doorstroming bij verkeerslichten, wordt de dienstregeling ook aangepast vanwege een snellere reistijd door uitbreiding van de vrije busbaantrajecten. Ook verhoogt Connexxion de frequentie in de ochtenduren (tussen 9 en 12 uur) van 10 naar 7,5 minuut. Daarmee rijdt de Zuidtangent op werkdagen volgens de nieuwe dienstregeling tussen 7 uur ‘s ochtends en 7 uur ‘s avonds om de 7,5 minuut.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.