Zwolse mobiliteitswethouder stapt op

woensdag 31 mei 2017
timer 2 min

De Zwolse wethouder Filip van As (ChristenUnie) legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. Vanuit zijn nevenfuncties is Van As ook vicevoorzitter van de VNG-commissie milieu, energie & mobiliteit en voorzitter van de Tour de Force, Agenda Fiets. Dinsdag 6 juni overlegt het college van B&W welke nevenfuncties bij zijn wethoudersportefeuille horen en moeten worden overgedragen.

Filip van As is sinds 2010 wethouder van gemeente Zwolle. In het huidige college is hij portefeuillehouder voor onder andere duurzaamheid, mobiliteit en de binnenstad. In een debat op maandag 29 mei kreeg hij veel kritiek te verduren van de gemeenteraad. Dit ging over het plaatsen van windmolens op het industrieterrein Voorst.

Onvoldoende draagvlak
In een persverklaring laat Van As weten: “Een van de belangrijkste onderdelen van mijn portefeuille is duurzaamheid: een thema dat mij zeer aan het hart gaat. Een belangrijke opgave binnen de duurzaamheid is de omschakeling naar duurzame energiebronnen.

Dat transitieproces moet, samen met de stad, de komende tijd meer vaart krijgen. Maar de versnelling van dit proces vraagt voor een bestuurder een breed politiek draagvlak. Ik heb met name afgelopen maandag tijdens het debat over energietransitie dit politieke draagvlak niet ervaren. Om die reden vind ik het juist om nu mijn functie neer te leggen.”

Filip van As (midden op de foto) stapt op als wethouder van Zwolle

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.