Winnaar beste bijdrage Nationaal Verkeerskundecongres: Liften

donderdag 2 november 2023

Het paperprogramma van het Nationaal Verkeerskundecongres komt elk jaar weer tot stand dankzij de vele paperinzendingen. We bedanken allereerst álle schrijvers en iedereen die een workshop of presentatie heeft gegeven. Zonder jullie zou het NVC niet zo’n breed, diepgaand en aansprekend programma kunnen bieden.

De beste inzending wordt elk jaar beloond met de prijs voor beste paperbijdrage. Elk jaar zijn er drie genomineerden, dat zijn dit jaar:

Marjan Knippenberg, met de paper ‘Liften, de vergeten optie’.

Hoe kunnen we bereiken dat liften in Nederland als volwaardige vervoersmethode gezien gaat worden en beter gefaciliteerd gaat worden? Knippenberg noemt liften een prima oplossing in sommige situaties, maar Nederland loopt achter.

Menno Mimpen, met zijn paper ‘Risicogestuurde aanpak verkeersveiligheid’

De ANWB zorgt voor laagdrempelige beschikbaarheid van rijgedragsdata van automobilisten en een tool om deze eenvoudig te gebruiken. Uit analyse van rijscores van gebruikers van de Veilig Rijden Autoverzekering, waarbij beter rijgedrag beloond wordt, blijkt dat automobilisten ook daadwerkelijk hun rijgedrag verbeteren.

Sören Blankers met zijn paper over ‘Eindhovense kansen met 30 km/u: 30, tenzij’

Er liggen kansen voor 30 km/h op meer wegen binnen de kom. Hoe maak je deze analyse en welke maatregelen zijn nodig? De paperindiener wil hier graag over meedenken met NVC-bezoekers.

En de winnaar is…

Marjan Knippenberg met haar paper over liften! De jury beloond de uitstekende paper over een uniek onderwerp graag met de eretitel ‘Beste Paperbijdrage NVC 2023’.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief