Biind Bites - Bereikbare Stad

jun22

De inrichting van Nederland, met een paar grotere steden en heel veel middelgrote en kleinere steden, zorgt ervoor dat mensen relatief ver van hun werk en andere noodzakelijke bestemmingen af wonen. Best veel mensen wonen niet in dezelfde stad als dat ze werken of waar een ziekenhuis of zelfs basisvoorzieningen als onderwijs of een supermarkt is. Daarvoor is de auto vaak de handigste, comfortabelste én snelste optie. In tegenstelling tot andere landen, waar meer mensen in een metropool wonen en het ov gebruiken om op plek van bestemming te komen. Denk aan New York, Parijs of Hong Kong. 

Het gevolg van die inrichting is dat er veel dagelijkse files staan, zowel binnen als buiten de stad. Nu er de komende jaren duizenden woningen bij moeten komen, liefst binnenstedelijk, komt de bereikbaarheid van onze steden nog verder onder druk te staan. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, zowel op het vlak van ruimtelijke inrichting als mobiliteit. 

Hoe gaan we dat oplossen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek op 22 juni. 

Programmamanager Guus Kruijssen van de provincie Noord-Holland schetst de uitdagingen waar zijn provincie voor staat en hoe ze daar met het programma Smart Mobility mee aan de slag gaan. Dat betekent vooral optrekken met andere domeinen en afdelingen. De techniek is niet meer leidend. Wat techniek dan wel kan betekenen? Daarover gaat Gerben van der Horst van Vialis meer over vertellen. 

Wil jij je lunch goed besteden? Neem dan gratis deel aan dit webinar van Biind. Inschrijven doe je hier!

 

Datum / tijd

22 juni 2023
Aanvang: 12.30 uur