Willemsen-De Koning

Personenvervoerder Willemsen-De Koning is gespecialiseerd in leerlingenvervoer, regiotaxivervoer en werknemersvervoer en zorgvervoer. Daarbij werkt het veelal in opdracht van gemeentes, provincies en zorginstellingen, waarbij het tevens in veel gevallen als vervoersregisseur optreedt. Daardoor kunnen opdrachtgevers en passagiers rekenen op de hoogwaardige dienstverlening die gebouwd is op decennialange ervaring.

Willemsen-De Koning is namelijk niet alleen een van de grootste Gelderse personenvervoerders, maar is ook de oudste. Voordat huidig DGA Marc Bolderman eind jaren negentig bij de onderneming betrokken raakte, was Taxi De Koning – een van de latere fusiepartners – al zes decennia actief in de branche. Nadat Bolderman in 1997 de regie overnam en zeker nadat hij de onderneming vijf jaar later met Taxibedrijf Willemsen samenvoegde, volgde een koerswijziging. Waar beide vervoerders tot dan toe lokaal opereerden, verruimde Bolderman het perspectief. Hij begon WdK op opdrachten door heel Nederland in te schrijven en met succes: twee decennia later rijden de chauffeurs van Willemsen-De Koning van noord tot zuid tienduizenden ritten per dag.

Anticiperen en reageren op uitdagingen van de markt

De visie en betrokkenheid van Marc Bolderman om de dienstverlening van Willemsen-De Koning te optimaliseren, gaat bovendien verder dan enkel schaalvergroting en het regisseren, dan wel centraliseren van de vervoersactiviteiten. Natuurlijk is door de vervoersbewegingen efficiënt te plannen en waar mogelijk te combineren al veel winst behaald, maar de branche kent meer uitdagingen, waar Bolderman en WdK proactief op anticiperen en reageren. Zo kampt ook de (zorg)vervoerssector met tekorten van personeel en materieel en hebben de snelle veranderingen in het zorglandschap hun weerslag op de betrokken vervoersondernemingen.

Dat komt bovenop het toch al bijzondere karakter van de zorgvervoersbranche. Zo is voor veel passagiers een rit tevens een sociale aangelegenheid, nog meer dan bij reguliere vervoersritten het geval is. Tegelijkertijd zijn er in het zorgvervoer ook praktische zaken om rekening mee te houden, zoals het gegeven dat de voertuigen ook toegankelijk moeten zijn voor mensen die minder goed ter been zijn, eventueel met een helpende hand van de chauffeurs. Willemsen-De Koning en Marc Bolderman selecteren hun chauffeurs dan ook mede op hun sociale vaardigheden en behulpvaardigheid, naast het feit dat voertuigen met oog voor hun toegankelijkheid worden aangekocht of zelfs met dit in het achterhoofd worden ontwikkeld.

Daarnaast heeft ook Willemsen-De Koning, net als zijn branchegenoten, een grote verduurzamingsslag te maken, een opgave waarin WdK en Marc Bolderman voortvarend en daadkrachtig het voortouw nemen. Meer dan zeshonderd voertuigen uit het wagenpark zijn dan ook al verduurzaamd en WdK verwerkt de afvalstoffen uit de eigen werkplaats op duurzame wijze. Zo werken Bolderman en WdK aan een duurzame toekomst.

 

Bezoekadres

Blankenweg 22 Arnhem, Nederland.

Postadres

Postbus 5448
6802 EK Arnhem
Nederland

Meer informatie

Naar de website