Beste Bijdrage Nationaal Verkeerskundecongres 2022: Jongeren en innovatief reizen

vrijdag 4 november 2022

Tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres 2022 in Martini Plaza in Groningen is de jaarlijkse prijs voor de Beste Bijdrage uitgereikt. De prijs voor de beste paperbijdrage wordt elk jaar gekozen door de leden van de paperbeoordelingscommissie van het congres. Dagvoorzitter Pieter Litjens reikte de prijs uit aan winnaar Saar Hadders (TeamAlert) voor haar paper 'Jongeren en innovatief reizen'. 

De bijdrage van Jonathan de Kleuver over het gebruik van VR om draagvlak onder bewoners te verstevingen en de bijdrage van Gerard Tertoolen (XTNT) over gedragsverandering waren de andere twee genomineerden. 

De paper van Hadders gaat over Light Electric Vehicles (LEV's). Van hoverboards tot elektrische fietsen, stepjes en deelscooters: het aanbod van innovatieve vervoersmiddelen neemt hand over hand toe. Maken jongeren hier ook gebruik van, en waarom dan wel – of niet? Door in te spelen op de motivaties en behoeften van deze doelgroep kunnen we ook voor hen de veiligheid verbeteren.
De jury noemt als sterke punten de duidelijke structuur van de paper en benadrukt het actuele karakter in verband met de ontwikkeling van het wettelijk kader voor light electric vehicles. Ook is de paper informatief en levert nieuwe inzichten en duidelijke aanbevelingen op.

 

 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.