Daan Roosegaarde: Gemeenschappelijk belang van een meesterwerk

vrijdag 28 augustus 2015
timer 2 min
‘N
‘Nederland is één groot kunst- en meesterwerk. Kijk naar hoe we ons land beschermen tegen het water of hoe Van Ruysdael onze landschappen schilderde. Die technologie en creativiteit koppelen, is wat ik doe met Rijkswaterstaat.

Ik sta daarbij in dienst van de droom ,en Rijkswaterstaat in dienst van de staat. Die samenwerking tussen ons lijkt ver uiteen, maar de openbare ruimte en innovatie zitten in ons en in mijn dna.

Het is wel een moeilijk en langdurig proces, denk aan allerlei aanbestedingsregels waar de minister mee te maken heeft, maar toch werken we nu samen aan de Afsluitdijk. 

Basis van die samenwerking is vertrouwen en het gemeenschappelijk belang om een meesterwerk te maken. Met de Afsluitdijk maken we in Nederland ook een schaalsprong. Ik zie dit project als een platform voor innovatie, ook van andere bedrijven. De toekomst maken we samen, de hardware en de software, internationaal en ook in Nederland.

Mijn bijdrage is ervoor te zorgen dat mensen zich betrokken voelen met een bouwwerk en het landschap. Want als alles duurzaam, veilig en technologisch hoogstaand is, maar mensen voelen zich niet betrokken, dan loopt een gebouw leeg en wordt een landschap verlaten.

Anders gezegd: je kunt alle ingrediënten tot in detail beschrijven, maar wat een chefkok ermee doet, blijft een verrassing. Dat is innovatie.’   

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden