De databeheerder

donderdag 16 februari 2017
timer 1 min
Re
René van Deursen,NBd: ‘Als functioneel databeheerder probeer ik te begrijpen welke behoefte de gebruiker heeft met betrekking tot de bewegwijzeringsdatabase en dat vertaal ik door naar de echte datatechneuten.

Dat gaat dan bijvoorbeeld over een format waarmee de perceelhouder eenvoudig data kan leveren van nieuw gerealiseerde bewegwijzering. Vaak hebben we de as-planned gegevens al van uit de wettelijke planvorming. 

We hebben te maken met drie stromen data: nieuwe data van perceelhouders, nieuwe data van niet-perceelhouders en data van zo’n 40 wegbeheerders die buiten de vroegere ANWB database om een eigen database onderhielden. Die data moeten nog worden opgenomen in de nieuwe NBd-database. In principe is de database beschikbaar voor perceelhouders en wegbeheerders.

Ik werkte al aan de bewegwijzeringsdatabase bij de ANWB. Die had toen  voornamelijk een interne functie. Nu ligt de database door de andere rol van de NBd niet alleen onder een vergrootglas, maar moet het ook een interactieve functie krijgen. En ten slotte moeten we uit Signweb ook open data genereren. Daarvoor moeten we alle data op privacy controleren.’

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden