De fietsfamilie in Moskou

vrijdag 27 mei 2016
timer 1 min

> Johan Diepens, getrouwd, 4 kinderen

> Woonplaats: Nootdorp

> Beroep: Oprichter en directeur Mobycon

> Project: fietsbeleid Moskou

‘De laatste jaren zijn wij steeds meer bezig met projecten in het buitenland. Zeker nu we in de zomer van 2015 een bedrijf gestart zijn in Canada is het voor mij gebruikelijk dat het vliegtuig koers zet richting het westen. Echter nu ga ik naar het oosten, een voor mij nog onbekend gebied: Rusland en dan wel specifiek Moskou.

Op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur van Moskou en de Friedrich-Ebert-Stichting ben ik één van de sprekers op de conferentie ‘creating a bicycle friendly city’. Een conferentie met drie andere sprekers uit Montreal, Londen en Belgrado, naast een sterke Russische delegatie met sprekers uit Moskou, St. Petersburg, Perm en Koersk. Naast de conferentie zal ik ook met de mensen van het ministerie de discussie starten over het project ‘de Greencircle’, een fietsverbinding tussen verschillende parken in Moskou.

De eerste stappen van de reis verlopen voorspoedig. Na de vlucht en de treinreis met de Areoexpress vanaf de luchthaven naar Moskou kom ik aan op station Belerussky.

PDF: De fietsfamilie in Moskou

 
Auteur: Johan Diepens

Johan Diepens, Mobycon

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden