Gedag uit Gdynia
vrijdag 23 december 2016
timer 2 min

Nederlandse verkeers(des)kundigen over hun werk en belevenissen in het buitenland.

Gdynia en Gdansk, havensteden in het noorden van Polen: een groot contrast. Leuke pleintjes en huizen met trapgeveltjes in Gdansk. Functioneel en modernisme

in Gdynia. Gelegen in Noord-Polen vormen deze havensteden samen met Sopot, de ‘driestedelijke metropoolregio’. Als toerist kies ik voor Gdansk. Als professional voor Gdynia.

14e editie CIVITAS Forum

Ik ben in Gdynia voor het jaarlijkse Forum van het CIVITAS Initiatief. Met dit initiatief verstrekt de Europese Commissie subsidie aan steden in Europa om te experimenteren met duurzame mobiliteitsprojecten. Het is een leuke mix van weerzien van bekenden en nieuwe ontmoetingen. Net als voorgaande jaren weten ook collega’s van buiten Europa, waaronder Australië, Japan, Mexico, Verenigde Staten, het evenement te vinden.

Ook dit jaar staat er weer een breed scala onderwerpen geprogrammeerd. Enkele highlights: gratis online tooling om snel inzicht te krijgen in effecten van beleid in verschillende scenario’s met de Urban Roadmaps Tool, analyse van de kwaliteit van Sustainable Urban Mobility Plans (SUMP) van Europese steden en een inspirerend verhaal over ‘de Netflix van mobiliteit’: het Finse Mobility as a Service aanbod ‘WHIM’ dat momenteel wordt uitgerold in Finland.

PDF: Gedag uit Gynia

 
Auteur: Teije Gorris

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden