Horizon 2020: Europese steun voor onderzoek

woensdag 20 december 2017
timer 2 min
'H
'Het nieuwe Horizon 2020-onderzoeksprogramma van de Europese Commissie voor de komende jaren is bekend. Daarin is ook ruim aandacht voor verkeer en vervoer. Het programma ‘Smart, green and integrated transport’ heeft voor de komende twee jaar 553 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek.

Twee transportonderwerpen van de in totaal 45 onderwerpen die in dit programma aan bod komen zijn: ‘Sustainable multi-modal inter-urban transport, regional mobility and spatial planning’ en "Driver" behaviour and acceptance of connected, cooperative and automated transport’.  

 

Nederlandse deelname is tot nu toe een groot succes in Horizon2020. In totaal hebben Nederlandse organisaties, sinds de start in 2014 al 2,3 miljard euro aan financiering uit het totale programma gehaald. Specifiek uit het transportprogramma halen Nederlandse partijen ongeveer 45 miljoen euro per jaar.  

 

Horizon2020 is met name interessant voor organisaties die unieke kennis in kunnen brengen én in Europees verband willen samenwerken. Een onderzoeksvoorstel wordt ingediend door een consortium van Europese organisaties. De netwerken die zo ontstaan zijn vaak zelfs belangrijker dan de financiering voor onderzoek, omdat  contacten met vooraanstaande Europese kennisinstellingen en bedrijven vaak leiden tot andere en nieuwe vormen van samenwerking.

 

Het is dus belangrijk, maar soms ook moeilijk, om in het goede consortium terecht te komen. Het kan daarom complex zijn om mee te doen aan Horizon2020. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt daarom organisaties om hun weg te vinden.'  


Meer informatie: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/horizon-2020

 

 

Ruben Prins, nationaal contactpersoon Transport in Horiozon2020 voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden