'Ik voel me zo'n dienst verlener'

woensdag 31 mei 2017
timer 2 min
Robin van Haasteren, directeur New Business & Marketing, Vialis en gasthoofdredacteur van het thema Verkeer in de Stad, VK3/2017

De structurele roep om duurzaamheid, steeds hogere eisen aan veiligheid, de mobiliteitsbehoefte die de komende jaren blijft toenemen, een enorme verstedelijking en snelle technologische ontwikkelingen. Dit zijn de thema’s van nu die om een oplossing voor morgen vragen.

Belangrijk, want markten, mensen en middelen die zonder beperkingen met elkaar in verbinding kunnen staan, zijn essentieel voor de toekomstige welvaart van ons land. Deze mobiliteits- en communicatiebehoefte vraagt meer en meer om doorstroming, zowel fysiek als digitaal.

Uitbreiden van de infrastructuur om de doorstroming te waarborgen, is door de beperkte ruimte, zeker in steden, niet altijd een optie. Smart Cities en Smart Mobility zullen naar verwachting fors kunnen bijdragen aan structurele oplossingen.

In de praktijk zien we verschillende domeinen zoals logistiek, mobiliteit, gezondheid, veiligheid, huisvesting en communicatienetwerken, al meer en meer met elkaar verweven raken. Alles is- of wordt zo ‘connected’ en genereert data. Die data geeft weer nieuwe inzichten, vergroot het voorspellend vermogen en maakt het mogelijk om preventieve maatregelen te nemen.

Ondertussen legt de overheid de uitvoering van publieke taken steeds meer bij de markt, zonder daarbij de verantwoordelijkheid te verliezen voor ambitieuze doelen en complexe maatschappelijke uitdagingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en doorstroming.

Dat vraagt om professionele dienstverleners uit de markt, die bereid zijn om een belangrijk deel van de publieke taken over te nemen en daarvoor de competenties te hebben. Marktpartijen, die alle partijen en alle mogelijke oplossingen tot een krachtig geheel kunnen smeden, inhoudelijk sparringpartner zijn en actief meedenken over de beste, geïntegreerde oplossingen voor complexe vraagstukken. En ik, ik kan niet wachten om hier een bijdrage aan te leveren. Ik voel me zo’n dienstverlener!

In dit dossier komen alle genoemde factoren aan bod die samen ‘het verkeer in de stad’ (gaan) bepalen en beïnvloeden.
Ik wens u veel inspiratie en leesplezier

Robin van Haasteren, directeur New Business & Marketing, Vialis

 
Auteur: Robin van Haasteren

Robin van Haasteren, directeur New Business & Marketing, Vialis

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.