Loendersloot Groep: 'In 2020 komen we los van traditioneel denken'

dinsdag 7 januari 2020

Bij Loendersloot Groep in Nijmegen vinden we drie bevlogen mensen in gesprek. Het zijn senior verkeerskundige Alexander Beterams (43), mobiliteitsadviseur Koen Beekhuis (28) en communicatiedeskundige Hilde Oudman (28). In 2019 kwamen ze vanuit verschillende richtingen naar Loendersloot. Ze delen een passie voor mobiliteit, zoekend naar synergie. 

Tekst Eric van der Horst 

“In 2020 gaan we echt loskomen van traditioneel denken”, zegt Koen. Hij draait vanuit zijn studie politicologie enthousiast mee in de wereld van de verkeerskunde. “Neem het parkeerbeleid. Ik voorzie dat gemeenten de samenwerking aangaan met bedrijven om deelmobiliteit voor burgers en klanten te bieden.” 

“En dat is een totaal andere benadering dan vasthouden aan parkeernormen”, zegt Alexander. Met twintig jaar ervaring in de advieswereld weet hij waarover hij praat. “De stikstofproblematiek gaat ons dwingen om nog meer onbevangen en onbevooroordeeld nieuw beleid te ontwikkelen.” 

“Waarbij veel verschillende partners elkaar gaan vinden; samen”, zegt Hilde. “Net zoals fietsers op een druk fietspad die constant inspelen op veranderende situaties en samen een weg vinden.” Alexander glimlacht. “Waarbij wij als verkeerskundig bureau kennis van diverse soorten mobiliteiten samenbrengen, waarbij we voor beleidsmakers ondersteunen in zowel het bepalen als het waarmaken van beleid”, zegt hij. 

“Want een goed verkeerskundig bureau is meer dan alleen verkeerskunde, filosofeert Koen. “Zelfs meso-projecten kunnen op micro-niveau begonnen worden, vult Hilde aan.Bottom-up”. “Zoals je met het opwaarderen van een stationsgebied en de toegenomen vraag investering in knelpunten van bijvoorbeeld het spoorwegnetwerk op de agenda kan zetten”, zegt Koen.  

“En dan ben je als kleine speler dus wel degelijk in staat om in samenwerking grote vraagstukken te benaderen, uitstijgend boven eigen belang, met duurzame oplossingen”, zegt Alexander. “Daarbij hoeft het trouwens niet altijd te gaan om grote infrastructurele projecten.” 

“Nee”, zegt Koen. “Gedragsverandering is ook te bewerkstelligen met kleine dingen, als je maar integraal durft te kijken.” “Waarbij we elkaar dus nodig hebben, gaat Hilde verder. “Het is van groot belang om niet alleen je eigen richting te kennen, maar ook in te spelen op waar je medeweggebruikers heen willen.”  

“Mobility connected, concludeert Alexander.  

 

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.