Meebouwen aan de Engelse Cycle Revolution (VK 7/2014)
vrijdag 19 december 2014
timer 1 min
 • Martin Wouters, 38 jaar, 3 dochters
  Woonplaats: Veldhoven
  Beroep: fietsexpert en verkeerskundig adviseur Royal HaskoningDHV
  Project: Haalbaarheidsstudie High Speed 2 Cycleway, United Kingdom

Door de start van de Tour de France en de organisatie van de Olympische spelen in London heeft fietsen  in het Verenigd Koninkrijk een enorme  impuls gekregen. Na een decennium van afname is in London  het fietsgebruik weer toegenomen.

Begin dit jaar werden we benaderd door Departement for Transport om een haalbaarheidsstudie te doen naar het fietsproof maken van de nieuwe hoge snelheidsspoorlijn (High Speed 2). Dit traject, ongeveer 530 kilometer lang,  verbindt Londen met Birmingham en gaat verder in een Y-vorm naar Manchester en Leeds/York. De trein stopt alleen in de steden en doorsnijdt de gebieden ertussen. De lokale overheden zijn dan ook fel tegen de aanleg. Het Departement for Transport wil deze weerstand wegnemen door onder andere te zorgen voor goede fietsvoorzieningen, die een voorbeeld zijn voor het hele land.

PDF: Meebouwen aan de Engelse Cycle Revolution

 
Auteur: Margriet Verhoog

Martin Wouters

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

 • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden