Nico van Beugen: “Ik houd de handen wel van het stuur hoor!”

woensdag 22 april 2020
timer 5 min

In Deventer is recent Realtime Traffic Prediction gekoppeld aan het netwerkmanagementsysteem MobiMaestro. Hiermee kunnen verkeersvoorspellingen tot 15 minuten vooruit worden gedaan.  Een prachtoplossing, noemt Nico van Beugen, senior verkeersregelkundige van de Koekstad het. 

Het is dat zijn leeftijd hem op 20 april tot zijn pensionering heeft geleid, maar hij zou graag nog meerdere technische innovaties hebben meegemaakt, waarvan er naar zijn indruk nog vele in het verschiet liggen. “Zelfrijden? Prima! Niet in de stad, dat lukt niet met fietsers en voetgangers, maar op provinciale en snelwegen? Graag! Als je ziet hoe onverantwoord mensen rijden en vaak ook veel te snel, dat kun je voorkomen met techniek.”

De laatste aanwinst voor zijn vertrek is Realtime Traffic Prediction dat door DAT.Mobility in samenwerking met Technolution en met steun van de provincie Overijssel is gerealiseerd. Door de koppeling van Floating Cardata en V-Log-data van de Deventer iVRI’s met het verkeersmanagementsysteem is het gelukt om verkeersvoorspellingen te doen tot 15 minuten. Ook kunnen parkeerdata gekoppeld worden om de kwaliteit van voorspellingen nog verder te detailleren.

Van Beugen: “Nu weten we vooraf waar een knelpunt kan ontstaan en anticiperen daar dan ook vooraf op. Dit voorkomt niet alleen files, maar verdeelt het verkeer ook beter over het netwerk. En als het ons lukt om de weggebruikers te verspreiden over de twee opritten naar de A1, dan zijn we helemaal gelukkig.” 

Van Beugen stond altijd vooraan om nieuwe innovaties toe te passen in Deventer. “We hebben nog displays in de stad en die zijn goed, onder meer om te zien dat de achterliggende systemen werken, maar in feite is alles gericht op in car-informatie.”

“Eigenlijk ga ik er op het verkeerde moment uit”, verzucht Van Beugen. “We zullen steeds meer autonoom gaan rijden en zo het verkeer nog meer gaan beïnvloeden. Niet alleen voor betere doorstroming, maar ook voor meer veiligheid. Het is onnodig dat er slachtoffers vallen als gevolg van te hard rijden.” Van Beugen vertrouwt volledig op de nieuwste technieken: “Ik houd mijn handen wel van het stuur hoor!”

 

 

--

Senior verkeersregelkundige Nico van Beugen zwaait af met een Deventer showcase: Realtime Traffic Prediction

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.