Mobiliteitsvisie Noordoost Fryslân vastgesteld

woensdag 22 januari 2020

De Regio Noordoost Fryslân heeft de mobiliteitsvisie vastgesteld. Speerpunten zijn een goede bereikbaarheid om een dynamische plattelandsregio te realiseren. De regio heeft als ambitie: gezonde, vlotte, veilige en duurzame mobiliteit en een mobiliteitsnetwerk dat de bestaande netwerken voor fiets, openbaar vervoer en auto aan elkaar knoopt.

 

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân de Mobiliteitsvisie voor Noordoost Fryslân en de regionale opgaven vastgesteld. De fiets, bus, trein en auto moeten samen zorgen voor goede mobiliteit voor zowel inwoners als bezoekers van de regio. Dorpen, steden en voorzieningen worden zo met elkaar verbonden. Max de Haan, kartrekker namens de regio: "Mobiel zijn is belangrijk om mee te kunnen doen in onze maatschappij, zeker op het platteland waar we meestal wat verder reizen om boodschappen te doen, te sporten of naar school of ons werk te gaan. Met deze visie laten we als gemeenten en provincie zien hoe we samen aan onze ambitie werken. Daarmee investeren we niet alleen in de leefbaarheid van onze omgeving, maar ook in de economie."

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.