Opgefriste paddenstoelen maken reiziger weer wegwijs

maandag 16 januari 2017
timer 1 min

Provincie Drenthe kent 800 tot 1000 ANWB-paddenstoelen, die fietsers en wandelaars de goede richting op helpen. Daarom krijgen alle paddenstoelen, die al tientallen jaren bestaan, nu een opknapbeurt.

Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, gaven het startschot door samen de eerste paddenstoel schoon te maken. Het Recreatieschap heeft een onderhoudsplan opgezet, om alle paddenstoelen in de provincie van een schoonmaakactie te voorzien.

Recreatief fietsen
Uit een ANWB-onderzoek uit december 2016 bleek, dat de recreatieve fietsers Drenthe het hoogste cijfer geven van Nederland. Eén van de verbeterpunten was de bewegwijzering. “Daarom zijn we blij met dit initiatief van het Recreatieschap Drenthe en ondersteunen we dit graag”, aldus gedeputeerde Brink.

Functie
De paddenstoelen hebben, naast het uitgebreide fietsknooppuntensysteem, een belangrijke functie voor fietsers en wandelaars. Al tientallen jaren doen zij dienst als bewegwijzering in onder meer bossen en op de heide. Daarom is de onderhoudsactie van belang. Op 1 maart moeten alle paddenstoelen schoon zijn.

Lees hier het onderzoek over recreatief fietsen.

Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe frissen een wegwijzer paddenstoel op aan het Deurzerdiep.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden