The Netherlands first

vrijdag 27 oktober 2017
timer 2 min
San Francisco is niet alleen by far de leukste stad van de VS, ook de plek waar de ontwikkelingen in de autonome voertuigtechnologie wereldwijd leidend zijn. De ideale plek voor mij als vooruitgeschoven post van 2getthere, het Nederlandse bedrijf dat al met autonome voertuigen bezig was toen in Silicon Valley nog vooral fruitbomen groeiden. Wij waren ‘first’ en Amerika is dit geval ‘second’. Toch is het zeer uitdagend om juist hier onze systemen te introduceren.

In Amerika is alles groter, groter, groots. Met name in Californië bevindt zich een groot aantal uitgestrekte hightech bedrijventerreinen, campus-achtige omgevingen met bedrijven die vaak in meerdere gebouwen zijn gevestigd. Medewerkers verplaatsen zich noodgedwongen tussen die gebouwen voor overleg en meetings – een verlies van (dure) werktijd. Wij denken dat dit de ideale omgeving is voor autonome vervoeroplossingen. Want die zijn relatief eenvoudig te realiseren op een (goeddeels) afgesloten campus, waar weinig tot geen ander verkeer is en de aanleg van speciale rijstroken geen probleem is. De voordelen zijn evident: niet alleen bekort autonoom vervoer de reistijd aanzienlijk, werknemers kunnen de reistijd ook nog eens nuttig gebruiken. Kortom, die investering verdient zichzelf terug.

Lees hier het hele artikel 'San Franccisco gaat ervoor'

 
Auteur: Wesselvan der Pol, 2getthere

Wessel van der Pol, 2getthere

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden