VVN start campagne voor veiligere schoolomgeving

maandag 12 april 2021

VVN start vanaf woensdag 14 april met de campagne 'Meedoen is makkelijk'. In de campagne doet Veilig Verkeer Nederland een appél op ouders en automobilisten om een veiligere schoolomgeving voor schoolgaande kinderen te bewerkstelligen. Uit eigen onderzoek van VVN blijkt dat 69 procent van de Nederlanders vindt dat schoolomgevingen niet veilig genoeg zijn. 

VVN roept ouders op om de route van school naar huis in te zetten voor hun kinderen om praktijkervaring in het verkeer op te doen. Ouders wordt opgeroepen zo min mogelijk met de auto naar school te gaan. Automobilisten kunnen aan de andere kant de schoolomgeving veiliger maken door deze te mijden. 

Volgens VVN woont 80 procent van de basisschoolleerlingen binnen een straal van drie kilometer van hun school. De meeste scholen staan in een woonwijk. Desondanks gaat niet de meerderheid van de kinderen lopend of fietsend naar school. VVN ontvangt het hele jaar door meldingen over gevaarlijk gemotoriseerd verkeer rondom scholen en laat weten dat ook veel schooldirecteuren en Verkeersouders met dit probleem worstelen. Volgens VVN is hiervoor maar één makkelijk toepasbare oplossing: ‘Laat de auto staan en breng je kind lopend of met de fiets naar school’. 

Meedoen is makkelijk

Veilig Verkeer Nederland hanteert sinds twee jaar het motto ‘Meedoen is makkelijk’. Hiermee hoopt zij weggebruikers bewust te maken van het feit dat iedere verkeersdeelnemer iets kan doen om het verkeer veiliger te maken. Volgens VVN kan dit al zodra je de deur uitstapt. De auto vaker laten staan en kinderen doorgaans lopend of met de fiets naar school brengen, zijn slechts voorbeelden van hoe we door het maken van een eenvoudige keuze samen het verkeer veiliger maken. 

Speciaal voor mensen die zich ongerust maken over een onveilige verkeerssituatie in hun directe omgeving heeft VVN een meldpunt opgezet. Daarop kan iedereen eenvoudig een melding maken en samen met VVN in actie komen om de omgeving veiliger te maken.

 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.