Websitetip: Overzicht P+R locaties (VK 3/2013)

maandag 29 april 2013
timer 2 min
http://www.anwb.nl/p-en-r/

De ANWB lanceerde op 15 april een volledig geactualiseerde P+R-site. Kim Goosen, marketeer verkeersinformatie bij de ANWB: ‘Actieve ANWB-leden gingen hiervoor op pad met een checklist en leverden een schat aan actuele informatie over allerlei aspecten die meewegen bij de keuze voor een overstap op een andere modaliteit. Het gaat dan naast voorzieningen en faciliteiten ook om comfort en betaalbaarheid.’ Juist in deze inventarisatiefase werd de ANWB door het ministerie van IenM gevraagd om de nieuwe database in een vorm te gieten waardoor onze informatie eenvoudig en snel ook toegankelijk kan worden voor andere P+R-databanken, waaronder die van NS en van 9292. Met deze sites zijn afspraken gemaakt over het afnemen van onze P+R-data ten behoeve van hun P+R-informatie. Goosen: ‘Uit de inventarisatie van de voorzieningen en faciliteiten van onze leden volgt als vanzelf een gradatie in P+R-locaties.

Met het openbaar maken van deze informatie hopen we dat het een stimulans zal zijn voor reizigers om eerder van P+R gebruik te maken en voor beheerders om te zorgen voor een betere P+R. Met als wensbeeld een P+R Plus, waar je gegarandeerd binnen 10 minuten een snelle en comfortabele overstap op het ov kunt maken.’ Om de P+R-informatie op de vernieuwde site actueel te houden, worden bezoekers uitgenodigd om via een reageerknop de meest actuele informatie en ervaringen van P+R-locaties door te geven.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden