Afstellen verkeersregelinstallaties is noodzakelijk (VK 4/2012)

maandag 25 juni 2012
timer 1 min

Verkeerskundig beheer van regel- en informatiesystemen’, CROW, publicatie 313

Een groeiend aantal verkeerssystemen stuurt de verkeersafwikkeling op de Nederlandse wegen. Na verloop van tijd kan de oorspronkelijke afstelling van verkeerslichten uit de pas gaan lopen met de verkeerssituatie op straat. Zonder blijvende aandacht voor de werking zal het systeem steeds minder goed gaan functioneren. CROW-publicatie ‘Verkeerskundig beheer van regel- en informatiesystemen’ wijst op het nut en de noodzaak van geregelde toetsing van de werking van deze systemen. Dit voorkomt immers onnodig tijdverlies, irritaties, overtredingen en mogelijk zelfs ongevallen. Ook vermindert een goede afstelling de behoefte om klachten in te dienen bij de wegbeheerder.

Om er voor te zorgen dat de werking van de verkeerslichten regelmatig gecheckt wordt, beveelt CROW aan dit beheer structureel te verankeren in de planning, begroting en de organisatie van wegbeheerders. De publicatie biedt hiervoor een handreiking.

Publicatie 313 is voor € 41 te bestellen bij CROW via de website www.crow.nl/shop.

 
Auteur: Margriet Verhoog

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.