‘Dutch-reach’-methode niet verplicht in Nederland

donderdag 27 januari 2022

Anders dan in het Verenigd Koninkrijk gaat Het ministerie van IenW automobilisten in Nederland niet verplichten om hun autoportier met de ‘Nederlandse-greep te openen. In sommige gevallen zou de ‘Dutch-reach’-methode er juist voor zorgen dat automobilisten minder goed opletten.
Bron: Nu.nl

Deze week werd duidelijk dat het voor automobilisten in het Verenigd Koninkrijk binnenkort verplicht is om bij het uitstappen van het voertuig het portier te openen met de hand die het verst bij het portier vandaan is, de zogeheten ‘Dutch-reach’-methode. De nieuwe regel zal zaterdag 5 februari ingevoerd worden.

Geen verplichting in Nederland

Het ministerie van IenW heeft aan Nu.nl laten weten dat de ‘Nederlandse-greep’ geen verplichting gaat worden in Nederland. Het feit dat er inmiddels auto’s op de markt zijn met een type deurgreep die juist lastig te openen is met de ‘Nederlandse-greep’ is voor Het ministerie reden om niet over te gaan tot een verplichtstelling. In sommige gevallen werkt de ‘Nederlandse-greep’ averecht, mensen die moeite hebben om hun autodeur met de rechterhand te openen, verliezen hun aandacht voor andere verkeersdeelnemers.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.