Europese aanbesteding Overnamepunt iVRI data van start

woensdag 3 juni 2020

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Europese aanbesteding voor het Overnamepunt iVRI data gepubliceerd. Het Overnamepunt zal het huidige Traffic Light Exchange (TLEX) vervangen. TLEX is operationeel sinds 2016. Het contract hiervoor eindigt eind 2020. Met de Europese aanbesteding wordt ervoor gezorgd dat de functie van het uitwisselen van data van en naar iVRI’s en weggebruikers in aangepaste vorm wordt gerealiseerd en tot en met 2028 kan worden geborgd. Het 5-jarige contract tussen IenW en Monotch voor TLEX loopt eind dit jaar af.

Meerwaarde

De meerwaarde van een iVRI ten opzichte van traditionele VRI's vloeit voort uit de diensten die mogelijk zijn, zoals het informeren van weggebruikers, bijvoorbeeld over tijd-tot-groen en tijd-tot-rood of over een adviessnelheid voor een groene golf. Verder gaat het om het prioriteren van doelgroepen zoals openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en vrachtverkeer. Voor al deze diensten is een zeer snelle uitwisseling van data van en naar de iVRI en weggebruikers nodig. Het nieuw te realiseren Overnamepunt iVRI data verzorgt deze functionaliteit vanaf eind 2020.

Aankondiging

Op 16 maart is de Vooraankondiging gepubliceerd waarin de Europese aanbesteding voor het Overnamepunt iVRI data is aangekondigd en de beoogde scope is beschreven. Bedrijven konden tot en met 15 april hun zienswijze indienen in reactie op deze Vooraankondiging. Een aantal bedrijven heeft dit gedaan. Tegelijkertijd is onder regie van NDW gestart met enkele sessies met deskundigen vanuit overheden om te bespreken welke zaken belangrijk zijn voor wegbeheerders om in de eisen voor de Aanbesteding mee te nemen.

Lees hier meer.

Foto: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.