Gasthoofdredacteur Dineke van der Burg: ‘Innovatie, dat doe je samen’

vrijdag 28 augustus 2015
timer 2 min

'Wat ik hoopte te vinden, is waar geworden: met beide benen op de grond en opgestroopte mouwen deel uitmaken van innovatie'

‘Wil je misschien gasthoofdredacteur worden in Verkeerskunde voor het dossier Innovatie?’ Met die vraag benaderde hoofdredacteur Nettie Bakker mij. Ik was blij verrast. Natuurlijk wilde ik dat. Mijn binding met Verkeerskunde – als voormalig hoofdredacteur – is er uiteraard. Maar nog belangrijker in mijn huidige functie als projectleider Innovatie bij RWS is: innovatie en zichtbaarheid horen bij elkaar. En via deze route kan ik laten zien hoe Rijkswaterstaat, in samenwerking met andere overheden, marktpartijen, kennisinstellingen en met burgers, innoveert.

Wat ik met mijn overstap naar Rijkswaterstaat hoopte te vinden, is ook waar geworden: met beide benen op de grond en met opgestroopte mouwen deel uitmaken van trajecten om te innoveren. Om te werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, om samen met anderen Nederland BV een zetje te geven en te werken aan vooruitgang.

Veel moet nog worden gedaan – een uitdaging voor Rijkswaterstaat blijft bijvoorbeeld goed en snel innovaties in te kopen – maar er is en wordt ook veel gepresteerd. Denk aan de ontwikkeling van ‘ultrastil’ asfalt of het ruimte scheppen voor experimenten in de praktijk.

Innoveren is onderdeel geworden van de dagelijkse werkelijkheid. Ik denk dat dit dossier inzicht geeft in de vele aspecten hiervan: van grote en kleine uitdagingen, van betrokkenheid van burgers tot en met spin-offs naar de wetenschappelijke wereld.

En misschien wel het belangrijkste: innoveren vraagt lef van alle betrokkenen. In de hoop en verwachting dat de artikelen inspireren, wens ik u veel leesplezier!

 

Dineke van der Burg,

Projectleider Innovatie Rijkswaterstaat

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden