Politie deelt vanaf 7 mei geen 'kleine' boetes uit vanwege onvrede vroegpensioen

donderdag 2 mei 2024

De landelijke politiebonden zijn ontevreden over het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding. Daarom deelt de politie vanaf 7 mei geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen. 

 

 

"Kennelijk is er veel nodig om werkgevers en politici ervan te overtuigen dat politiewerk zwaar werk is, en dat een fatsoenlijke RVU dus gewoon een teken van respect en waardering is", zegt het Landelijk Actiecentrum Politieacties in een verklaring.

Onder lichte overtredingen vallen vergrijpen zoals fietsen zonder licht en wildplassen. "Maar het is altijd ter beoordeling van de agent ter plaatse", licht een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties toe.

Op 7 mei moeten de onderhandelingen over een nieuwe RVU beginnen. De politie deelt "actiebonnen" uit met daarop informatie over de protestactie.

De politiebonden willen net zolang doorgaan met de "bonnenactie" tot er een resultaat is. Blijft dat uit, dan overwegen de bonden hardere acties. Ook die gaan door tot er een "fatsoenlijke RVU" is.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief