NVVC 14 april: Interactieve dubbelsessie 30 km/uur in de bebouwde kom

woensdag 30 maart 2022

Wat zijn de maatschappelijke effecten van toepassing van het CROW-Afwegingskader 30 km/uur op 50 km/wegen? En wat zouden de inrichtingskenmerken van GOW 30 moeten zijn? Welke eerste ervaringen hebben gemeenten met 30 km/uur in de bebouwde kom en moet 30 km/uur de norm worden? Op 14 april wordt deze discussie rond 30 km/uur in twee delen gepresenteerd tijdens sessieronde 2 en 3 van het tweejaarlijkse Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC, in Media Plaza, Utrecht. 

Redactie

  • Workshop: 30 km/uur deel 1
    Tijdens het eerste deel van deze brede discussie over 30km/uur binnen de bebouwde kom komen de volgende onderwerpen aan bod: ‘Wat houdt het Afwegingskader 30km/uur nu precies in, hoe verandert dit Afwegingskader het huidige wegennet binnen de bebouwde kom, wat komt er allemaal kijken bij het verlagen van de snelheid van 50km/uur naar 30km/uur op een deel van het wegennet, waar lopen gemeenten tegenaan en welke data en hulpmiddelen zijn beschikbaar?
    Sprekers in dit deel van de discussie zijn: Hans Drolenga (Sweco), Rico Andriesse (Goudappel), Milou van Mierlo (Royal HaskoningDHV), Bas Brouwer (Cyclomedia) Remco Smit (gemeente Rotterdam), Leonie Smeets (gemeente Utrecht).

     
  • Workshop: 30 km/uur deel 2
    In het tweede deel staan de discussies rondom 30km/uur als norm en de inrichting van de GOW30 centraal. Wat zijn de voor- en nadelen van 30km/uur als norm? Heeft dit ook gevolgen voor de weginrichting? Aan de hand van een aantal (gerealiseerde) praktijkvoorbeelden en (indien beschikbaar) evaluaties, wordt samen met de bezoekers van deze sessie verkend hoe een GOW30 eruit zou kunnen zien.
    Sprekers in dit deel van de discussie zijn: Hans Godefrooij (DTV Consultants), Alex Roedoe (Mobycon), Adriaan Walraad, Walraad Verkeersadvies), Rico Andriesse (Goudappel) en Wendy Weijermars (SWOV).  

Klik hier voor het hele congresprogramma en stel uw kennismenu voor 14 april samen

Lees ook vijf actuele NVVC-blogs over verkeersveiligheid van:

Mis hét kenniscongres over verkeersveiligheid op 14 april niet en meld u tijdig aan


Over het NVVC:
Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres is in de vorige eeuw gestart toen de verkeersonveiligheid recordhoogte bereikt had en de krachten gebundeld moesten worden om dit negatieve effect van mobiliteit aan te pakken. Met het congres bieden SWOV,VVN, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de vakwereld een platform om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden. Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied.
Congresorganisatie: Acquire Publishing

NVVC 2022
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.