NVVC 14 april: ‘Kruispuntveiligheid’ en ‘Jongeren’

dinsdag 22 maart 2022

Is de fietser nog wel veilig op het kruispunt? Een discussie op basis van onderzoeksresultaten. Wat weten we van jongeren en hun verkeersgedrag en helpt die kennis bij effectstudies van verkeerseducatieprojecten? Op 14 april worden onder meer deze onderwerpen gepresenteerd in kennissessies-ronde 1 van het tweejaarlijkse Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC, in Media Plaza, Utrecht. 

Redactie

Kennissessie: Kruispuntveiligheid
Twee sessies in één:
- Kruispuntveiligheid in beeld. Aantoonbaar bevorderen van kruispuntveiligheid ( met name fietsveiligheid) is in Den Haag gelukt met analyse van videobeelden.
Gert Jan Wijlhuizen van SWOV laat zien hoe het onderzoek is uitgevoerd en gaat in gesprek over het verder bevorderen van kruispuntveiligheid.
- Is de fietser nog wel veilig op het kruispunt? Verbeter de fietsveiligheid door het verminderen van conflicten op kruispunten. Geen gemakkelijke boodschap. Maar het succes van de (e-)fiets heeft ook nadelige impact op de veiligheid van fietsers. Op basis van een analyse van de (fiets)veiligheid op meer dan 20.000 kruispunten gaat Erik Donkers van VIA Software het gesprek aan over fietsveiligheid op kruispunten.

Kennissessie: Jongeren
Twee sessies in één:
- Snelcursus jongeren: Maak kennis met de jongeren van nu. Jongeren effectief bereiken? Maak kennis met de jongeren van nu via de uitkomsten van het grootste jongerenonderzoek uit 2021: wie zijn zij? Wat drijft hen? Hoe denken zij over maatschappelijke thema’s en de toekomst?
Lieke Kreuzenberg van Team Alert geeft inzicht aan de hand van de jaarlijkse trendanalyse ‘Jongeren van nu’ en geeft daarbij ook aan welke trends onder jongeren mogelijk van invloed zijn op hun verkeersgedrag.
- Effectstudies gedragsinterventies in de praktijk. Hoe zet je op een wetenschappelijke én pragmatische manier een effectstudie op van een verkeerseducatieproject?   

Djorike Palma van VeiligheidNL deelt ervaringen met effectstudies bij  vier verkeerseducatieprojecten, met name voor jongeren. Bij deze effectstudies zijn ook procesevaluaties uitgevoerd.

Klik hier voor het hele congresprogramma en stel uw kennismenu voor 14 april samen

Lees ook vijf actuele NVVC-blogs over verkeersveiligheid van:

Mis hét kenniscongres over verkeersveiligheid op 14 april niet en meld u tijdig aan


Over het NVVC:
Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres is in de vorige eeuw gestart toen de verkeersonveiligheid recordhoogte bereikt had en de krachten gebundeld moesten worden om dit negatieve effect van mobiliteit aan te pakken. Met het congres bieden SWOV,VVN, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de vakwereld een platform om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden. Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied.
Congresorganisatie: Acquire Publishing

 

 

Nationaal verkeerskundecongres
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.