NVVC 14 april:  Workshops ‘Beïnvloeding’, ‘online Interventies’ en ‘Senioren’

woensdag 6 april 2022

Hoe analyseer en beïnvloed je gedrag? Worden hybride vormen van verkeersinterventies, zoals een online escaperoom, de toekomst? En hoe werkt de seniorentool ‘Fit voor de Rit’ in Fryslân? Op 14 april worden onder meer deze onderwerpen ‘beleefd’ in drie praktische workshops in sessieronde 3 van het tweejaarlijkse Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC, in Media Plaza, Utrecht. 

Redactie

-Zo beïnvloed je gedrag van verkeersdeelnemers
Wat drijft de verkeersdeelnemer? In deze workshop wordt samen gedrag van weggebruikers in de praktijk geanalyseerd. Ook leren deelnemers over het beïnvloeden van gedrag.
Harmen Krusemeijer (DTV Consultants), Lindy van Scharrenburg (DTV Consultants), Ruby van der Sande (Heijmans) en Marijke Wildvank (Heijmans) nemen u mee in de wereld van gedrag en gedragsverandering en leren praktisch om een verkeerssituatie vanuit gedrag te bekijken.

-Maak jouw verkeersproject toekomstproof
Zijn hybride vormen van verkeersinterventies de toekomst? Ontdek in een online escaperoom spelenderwijs de mogelijkheden om continuïteit van interventies te garanderen onder alle omstandigheden.   
Gea-Marit Dekker van Team Alert neemt deelnemers mee in haar nieuwste vorm van projecten: De online escaperoom.

-Samenwerken aan tool voor behoud van veilige mobiliteit voor senioren.
Hoe houden senioren zelf regie op mobiliteit(skeuzes) en denken ze tijdig na over alternatieven? In Fryslân agendeert het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân dit thema bij de beleidsvelden zorg en welzijn, bij stakeholders en bij senioren. Samen hebben zij de tool  ‘Fit voor de Rit’ ontwikkeld die het voor zorgprofessionals én voor senioren inzichtelijk maakt hoe persoonlijke mobiliteitskeuzes eruit zien.
Margot Blaauw van het ROF geeft inzicht in de tool en in de verdere ontwikkeling op basis van feedback.


Klik hier voor het hele congresprogramma en stel uw kennismenu voor 14 april samen

Lees ook de nieuwste NVVC- inspiratieblogs over verkeersveiligheid van:

Mis hét kenniscongres over verkeersveiligheid op 14 april niet en meld u tijdig aan

Over het NVVC:
Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres is in de vorige eeuw gestart toen de verkeersonveiligheid recordhoogte bereikt had en de krachten gebundeld moesten worden om dit negatieve effect van mobiliteit aan te pakken. Met het congres bieden SWOV,VVN, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de vakwereld een platform om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden. Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied.
Congresorganisatie: Acquire Publishing

 

 

NVVC 2022
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.