NVVC Sessieronde 1: ‘Gouden koppels’, verkeersveiligheidsaudits en ADAS

zondag 20 maart 2022

Hoe zorgen ‘gouden koppels’ van ambtenaar en wethouder voor goede agendasetting van verkeersveiligheid? Wat leveren verkeersveiligheidsaudits op? En wat is het laatste kennis over ADAS? Op 14 april worden onder meer deze sessies gepresenteerd in kennissessies ronde 1 van het tweejaarlijkse Nationaal Verkeersveiligheidscongres, NVVC, in Media Plaza, Utrecht.  

Redactie

Workshop: Leren van ‘Gouden koppels’
Twee ‘Gouden koppels’ van ambtenaar en wethouder uit Rotterdam en Breda geven tips voor een (blijvende) goede agendasetting van verkeersveiligheid.
Een workshopsessie door Wilma  Slinger, CROW, Martijn Geervliet en Daan  Quaars, gemeente Breda, Henk  Schravemade, VNG, Judith  Bokhove en Remco Smit, gemeente Rotterdam

Kennissessie: Verkeersveiligheidsaudit
Drie sessies in één:
- Lessen uit verkeersveiligheidsaudits op snelfietsroutes. Hoe voorkom je potentiële verkeersveiligheidsrisico’s in de ontwerpfase van snelfietsroutes op basis van verkeersveiligheidsaudits?
Verkeersveiligheidsauditor Sören Blankers van DTV Consultants deelt zijn kennis.

RISM-2. Er zijn nieuwe Europese verkeersveiligheidsrichtlijnen van kracht: de RISM-II. RISM staat voor Road Infrastructure Safety Management. Wat ís het? Op wie is het van invloed en hoe pakken we dit aan?
Bas Janssen, adviseur en projectleider verkeersveiligheid bij Rijkswaterstaat vertelt er meer over.
- Effectiviteit verkeersveiligheidsaudits in de praktijk. De effectiviteit van verkeersveiligheidsaudits laat in de praktijk nog veel te wensen over. Een deelsessie over oorzaken van niet-optimale effectiviteit en suggesties voor verbetering.  
Martin Haan van Sweco initieert deze sessie, Biem Troost, Roelofs Advies en Ontwerp, komt met concrete aanbevelingen.

Kennissessie: ADAS
Drie sessies in één:
-BRAVO, Businesscase Realiseerbare ADAS Voor Ouderen. Rijhulpsystemen, ADAS, hebben een positief effect op de verkeersveiligheid, zo blijkt. Hoe zit dit bij ouderen bij wie deze systemen niet echt aanslaan? Verslag van een consumentenonderzoek waarbij bestuurders op leeftijd een proefrit met een rijhulpsysteem (ISA) konden maken.
Een analyse van de onderzoeksuitkomst door Gijs van Stekelenburg, HAN
- HOOR ‘Ns: verleden, heden en toekomst van ADAS.
Welke toepassingsgerichte lessen kunnen we leren uit de historische ontwikkeling en het gebruik van drie ADAS-systemen?
Marith Dieker, van de HAN presenteert inzichten uit HOOR’Ns, Historisch Onderzoek naar de Ontwikkeling van Rijhulpsystemen in Nederland.
-ISA er klaar voor?
Vanaf 2022 stelt de Europese Commissie ISA, de intelligente snelheidsassistent, verplicht in nieuwe voertuigen. Wat kan ISA en wat kan het niet? En wat betekent dit voor weggebruikers en wegbeheerders?
De ANWB heeft een draagvlakonderzoek gedaan. Chris Hottentot en Stefan Westerman doen verslag.

Klik hier voor het hele congresprogramma en stel uw kennismenu voor 14 april samen

Lees ook vijf actuele NVVC-blogs over verkeersveiligheid van:

Mis hét kenniscongres over verkeersveiligheid op 14 april niet en meld u tijdig aan

Over het NVVC:
Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres is in de vorige eeuw gestart toen de verkeersonveiligheid recordhoogte bereikt had en de krachten gebundeld moesten worden om dit negatieve effect van mobiliteit aan te pakken. Met het congres bieden SWOV,VVN, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de vakwereld een platform om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden. Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied.
Congresorganisatie: Acquire Publishing

 

NVVC 2022

Nationaal Verkeersveiligheidscongres 14 april, Media Plaza Utrecht

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.