Online game leert over verkeersveiligheid

donderdag 16 april 2020
timer 2 min

Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert een VirtualCar escape-game, waarbij mensen thuis kunnen leren over verkeersveiligheid in de eigen straat, en met name het gevaar van te snel rijden.

In de game wordt de koppeling gemaakt met het thema ‘snelheid’, het thema dat debet is aan de meeste verkeersslachtoffers. Daarom heeft VVN dit thema gekozen voor de game. Veel bewoners maken zich zorgen over de snelheid die wordt gereden in hun woonwijk. 

In 30-km gebieden wordt de toegestane snelheid regelmatig overtreden, schrijft de organisatie. Hoe hoger de snelheid, hoe langer de remweg. Van alle meldingen die op het VVN-Participatiepunt binnenkomen, heeft ruim 50 procent van alle meldingen heeft daar direct mee te maken.

Speurtocht

Deze game gaat over een uit de garage ontsnapte zelfrijdende auto die je moet proberen te vinden en te stoppen. De auto is niet goed geprogrammeerd en denkt dat sneller rijden beter is. Bovendien is deze slimme auto in staat om zichzelf te repareren. De auto is alleen te stoppen met een negencijferige code die je als team moet zien te vinden.

Wanneer je een team hebt gevormd kun je via de link op onze website aan de slag met de speurtocht naar de zogenoemde override-code die de op hol geslagen virtual car stopt. De VirtualCar escape-game is geschikt vanaf 6 jaar, onder begeleiding van een ouder. De speelduur is ongeveer 60 minuten. Het is natuurlijk het leukst om de VirtualCar escape-game met het hele gezin te spelen.

U kunt de game hier downloaden.
 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.