Participatie aan de maatschappij kan nu écht vorm krijgen

donderdag 28 april 2022

Partijen in de markt houden steeds beter en vaker rekening met het toegankelijk maken van de openbare ruimte. Ook de mobiliteit van mensen met een beperking wordt hierdoor steeds beter mogelijk. Hun participatie aan de maatschappij kan nu écht vorm krijgen.

De uitnodiging om in deze uitgave van Verkeerskunde als gasthoofdredacteur vijf gasten te laten vertellen hoe zij daar hun steentje aan bijdragen, welke visie zij erop hebben en/of welke ideeën ze daarvoor ontwikkelen, heb ik dan ook graag aangenomen.

Samenwerking

Toegankelijkheid raakt namelijk zoveel onderwerpen, dat al die deskundigen nodig zijn om die toegankelijkheid ook daadwerkelijk te realiseren. Samen kunnen we heel veel bereiken, maar als ieder het afzonderlijk doet, lukt het in de praktijk meestal toch niet. In de interviews leest u dat ook terug en worden concrete voorstellen en kansen aangereikt om door samenwerking een flinke slag te maken. Tijdens de interviews kwamen zelfs al nieuwe samenwerkingsinitiatieven tot stand.

Rode draad

In alle gesprekken werd duidelijk dat iedere expert de grootste meerwaarde heeft als die al in de vroegste fase van het project wordt betrokken. Stuk voor stuk gaven zij aan dat ze nog meer zouden kunnen betekenen voor de toegankelijkheid als hun expertise al bij het samenstellen van het Programma van Eisen wordt benut. Hun eigen product of dienst kan op die manier nog meer bijdragen aan het eindresultaat en maximaal opleveren waar het voor gemaakt is. Ik nodig u als lezer graag uit om geïnspireerd te worden door hun deskundigheid, hun bevlogenheid en hen bij een volgend project uit te nodigen die extra slag al vanaf het begin te maken. Alle gebruikers met een beperking, ouders met een kinderwagen, ouderen met een boodschappenwagentje en bezorgers met een steekwagen, zullen dat zeer waarderen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.