Plannen, prikkels en inspiratie

donderdag 7 juni 2018
timer 2 min

De uitnodiging om gasthoofdredacteur te zijn voor het thema Fiets heb ik met plezier aanvaard. Omdat we ook gastheer zijn voor het Nationaal Fietscongres op 20 en 21 juni in onze stad, is dit de kans om alvast Rotterdamse kennis, ervaringen en inspiratie met u te delen. 

Voor de invulling van dit thema zijn we bewust dicht bij huis gebleven. We laten graag zien wat een stad allemaal kan doen om fietsen te stimuleren. We maken van Rotterdam de ideale fietsstad. En dat doen we niet alleen, maar met vele partners, met fietsers en (nog) niet-fietsers, met bewoners en forenzen, met bedrijven en belangengroepen. Zoals Delta Cycling, die een onuitputtelijke bron van maatschappelijke fietsactiviteiten lijkt te zijn. Ook met de eerste Rotterdamse Cycle Hack, waarvan de winnaar nu het Bike-Badgesspel test op een basisschool. 

 

Mobiliteitstransitie

De in onze stad aanwezige creativiteit helpt ons bij de mobiliteitstransitie. Zo is vanuit de gemeente het fiets(parkeer)vlonderproject ontstaan. ‘Speldenprikjes’ noemt de projectleider ze, maar toch. Vincent Luyendijk, onze Rotterdamse directeur van de KNWU benadrukt de kracht van de mix van grote gebaren, zoals de herinrichting van wegen ten gunste fietsers en voetgangers, en van kleine symboliek, zoals verkeerslichten die fietsers vaker groen geven bij regen. “Dan voel je je als fietser gewaardeerd in de stad”, zegt Luyendijk.  

 

Met onze selectie van interviews willen wij de fiets vieren: met onze ‘grote’ plannen en creatieve prikkels. We hopen dat dit inspireert en laat zien dat je samen in een stad veel meer kunt doen om het fietsen te stimuleren. 

 

Ik wens u veel leesplezier en ontmoet u graag in Rotterdam op 20 en 21 juni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adriaan Visserwethouder Haven, Sport, Mobiliteit en Duurzaamheid, Rotterdam Adriaan Visser, wethouder Haven, Sport, Mobiliteit en Duurzaamheid, Rotterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.