Feyenoord-City, clubhuis van de wijk

donderdag 7 juni 2018
timer 2 min

“Feyenoord-City is een groot, privaat en gemeentelijk ondersteund  gebiedsontwikkelingsproject op Rotterdam-Zuid met als thema sport & lifestyle. Hier worden naast sporters ook bewoners, ondernemers en recreanten betrokken bij sportactiviteiten.

Het nieuwe Feyenoord zal een stap maken van clubhuis voor voetbal naar een multisport-clubhuis voor de wijk. We denken daarom ook aan sportactiviteiten als hockey, basketbal en handbal. De ontwikkeling van Feyenoord City heeft twee belangrijke mobiliteitsdoelen: het veranderen van de vervoerstromen naar het nieuwe stadion en het betrekken van wijkbewoners en ondernemers bij activiteiten.

 

Om meer sportpubliek op de fiets en/of met het ov te laten komen, in plaats van met de auto, leggen we goede ov- en fietsinfrastructuur aan en sorteren we al wat voor op het nieuwe deelgedrag. Het zal nog best lastig worden, want mensen zijn nog erg gehecht aan de eigen auto. Daarnaast willen we de kinderen in Rotterdam-Zuid meer laten bewegen en betrekken bij sportactiviteiten en  zo hun leefwereld letterlijk groter maken.

 

We leggen hiervoor contacten met partners in de stad, zoals de BMX-Fietsschool en Delta Cycling en met landelijke mobiliteitspartijen als de ANWB en Pon. Kernpunt is dat het hele gebied werkt als katalysator voor het bereiken van alle doelen. Krachtig middel daarbij is fietsen. Dat draagt bij aan sport, ondernemerschap, betere en meer mobiliteit voor bezoekers en bewoners én het bevordert de sociale cohesie in de wijk.” 

 


 

 

 

Edu Jansing, Kwartiermaker voor Feyenoord-City

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden