'Met een Bike-Badge-rage maken we fietsen nóg leuker'

donderdag 7 juni 2018
timer 2 min
“V
“Vorig jaar won mijn team de eerste Rotterdamse Cycle Hack met ons voorstel voor het kinderspel Bike Badges. Dit spel levert kinderen bij goed uitgevoerde fietsuitdagingen een badge op voor hun fiets. Met het prijzengeld is een ontwerper aan de slag gegaan om het spel en de badges vorm te geven.

Vervolgens heeft een groepje kinderen, waaronder mijn eigen kind, de vormgeving en later het spel getest. Het is nu een analoog spel dat kinderen zelf, met hun ouders of op school kunnen spelen. Een bijgeleverd boekje bevat alle badges en opgaven om een badge te verdienen. Bijvoorbeeld: Ik heb in de regen gefietst, of over de Erasmusbrug. Voor iedere uitdaging is een aparte badge. Zo kunnen kinderen aan elkaar laten zien hoe vaardig (en stoer) ze zijn.

 

Het prototype testen we nu op een basisschool en we dromen al stiekem dat het wordt opgepakt en een rage wordt. Het badge-boekje bevat ook adressen waar ouders terecht kunnen om een fiets voor hun kinderen aan te schaffen: van de reguliere fietsenwinkels tot Rotterdamse fietsprojecten waar kinderen een ‘gratis’ fiets kunnen krijgen. Onze insteek was om de fietsparticipatie van kinderen in Rotterdam-Zuid te verhogen. Het event Global Cycle Hack werd in Rotterdam georganiseerd door Delta Cycling, DRIFT en de gemeente Rotterdam. De uitdaging was: Hoe maken we fietsen nóg leuker?” 


 

 

 

Maarten Jan van ’t Oever, docent Ondernemerschap, Kunstacademie Willem de Kooning, Rotterdam.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden