Rijkswaterstaat plaatst extra borden na zes ongelukken bij beruchte bocht

donderdag 15 februari 2024

Foto: Shutterstock

Nadat er weer een auto uit de bocht was gevlogen op de A20 bij Schiedam, neemt Rijkswaterstaat nu maatregelen. Het was de zesde auto die dit jaar bij de beruchte bocht in de vangrail belandde. Voor zover bekend zijn er bij de ongelukken twee mensen gewond geraakt, voor de rest is het gebleven bij blikschade.

Rijkswaterstaat plaatst vandaag extra borden bij de bocht van de verbindingsweg van de A20 (vanuit Rotterdam) richting de A4 (Beneluxtunnel). Het doel daarbij is om meer incidenten te voorkomen. "Aan de rechterkant van de weg staan die borden al, nu zetten we ze ook aan de linkerzijde", zegt een woordvoerder.

De adviessnelheid is 80 kilometer per uur, en op het scherpste punt van de bocht is dat 70 kilometer per uur.

Bandenprofiel

Waarom er steeds auto's precies daar uit de bocht vliegen, is voor Rijkswaterstaat onduidelijk. "Het is niet de gladheid, dat hebben we in januari nog gemeten", zegt een woordvoerder. "Er is ook niks mis met het wegbeeld. We tasten in het duister." Ook voor de politie is het een raadsel.

Eerder dit jaar waarschuwde de politie echter al voor de bocht. "Je kunt als bestuurder niet goed de bocht in kijken", schreef Politie Schiedam toen. 

Met de extra borden langs de weg hoopt Rijkswaterstaat meer ongevallen bij de bocht te voorkomen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief