Samenwerking bezorgdienst Getir en VVN moet de verkeersveiligheid verhogen

donderdag 13 oktober 2022

Onderzoek van Veilig Verkeer Nederland laat zien dat één op de vier Nederlanders zich onveilig voelt in het verkeer. De opkomst van bezorgdiensten dragen daar aan bij. Om het veiligheidsgevoel te verhogen gaat bezorgdienst Getir, bezorger van boodschappen, samen met Veilig Verkeer Nederland een driejarige samenwerking aan. De samenwerking moet er voor zorgen dat het verkeersrisicio afneemt. 

Rob Stomphorst, woordvoerder van VVN: ‘In de markt bestaat er behoefte aan een vlotte bezorging van boodschappen aan huis. Onze partner Getir Nederland speelt daarop in en begrijpt dat deze bezorging zowel voor de medewerkers als de andere weggebruikers altijd op een veilige manier moet gebeuren. Getir geeft iedere nieuwe bezorger direct een verkeersveiligheidstraining die volledig is toegesneden op de praktijk van het altijd veilig kunnen bezorgen. Samen met de bezorgers houdt Getir haar naam hoog als het gaat om een consequente veilige levering van boodschappen’.

Getir kende al een breder pakket verkeersveiligheidsmaatregelen. Bezorgers van Getir zijn bijvoorbeeld altijd ouder dan 18 jaar en dragen verplicht een helm (NTA-8776-gecertificeerd) en beschermende en weersbestendige kleding. E-bikes zijn wettelijk begrensd op 25 km per uur en e-scooters op 45km per uur. Ze hebben geen timer om de bezorgtijd in de gaten te houden en alleen een telefoonhouder, zodat ze met bijvoorbeeld Maps veilig kunnen navigeren. Er wordt een maximumgewicht per bestelling gehanteerd. 

 

Bezorgdienst Getir

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.