Stijgend aantal bestuurders rijdt onder invloed

vrijdag 2 december 2022

In de eerste tien maanden van 2022 schreef de politie ruim 36 duizend processen-verbaal uit voor rijden onder invloed. In zowel 2021 en 2019 bleef de teller steken op ongeveer 32 duizend. 

De processen-verbaal zijn uitgedeeld voor rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden, of voor het weigeren van een blaastest. 

Landelijk is een stijging van 14 procent te zien. Limburg en Gelderland vallen negatief op, met een stijging van respectievelijk 36 en 35 procent. Volgens de politie is er geen sprake van meer controle. Volgens de poltiie zijn zijn de toenemende verkeersintensiteit na het loslaten van coronamaatregelen, het gestegen aantal mensen dat in eigen land vakantie vierde en de capaciteitsproblemen in het openbaar vervoer mogelijk debet aan de stijging. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Zo weinig ... 36 processen-verbaal in tien maanden tijd wegens rijden onder invloed? Dat gaat [eindelijk!] de goede kant op!

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.