Winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 bekendgemaakt

vrijdag 12 april 2024

Op 11 april vond het Nationaal Verkeersveiligheidscongres dit jaar plaats in Zwolle. Op het congres mocht het publiek stemmen op genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP). Deze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De jury vond alle inzendingen "mooie intitiatieven". 

Winnaar

Op 11 april werd na een publieksstemming de winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 bekendgemaakt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Zwolle. De Nationale Verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Guerchôm van Iperen en Eva Schreuder van TeamAlert wonnen met hun inzending 'Gevaarherkenningstraining Blikveld'.

'Blikveld' is een onlinetraining voor jonge, beginnende automobilisten. Ze leren hiermee potentieel gevaarlijke verkeerssituaties herkennen en op deze situaties te anticiperen. Daarbij gaat het voornamelijk om het kijkgedrag en het snelheidsgedrag. De Blikveldtraining bestaat uit het tonen van dashcam- en animatievideo’s van enkele ogenblikken vóór een ongeval, waarna de deelnemers moeten voorspellen wat er gaat gebeuren. Vervolgens wordt er afgespeeld wat er daadwerkelijk gebeurde.

Andere genomineerden

De twee andere genomineerden voor deze prijs waren:

  • Thomas Preeker en Rob Smit van Vervoerregio Amsterdam met 'Programma Veilige Fietspaden'
  • Remco Smit van Gemeente Rotterdam met 'Doorbraak vergroten verkeershandhaving/pakkans'

Criteria

De genomineerden zijn door de jury bepaald aan de hand van vier criteria:

  1. Het initiatief verbetert de verkeersveiligheid
  2. Het initiatief is praktisch toepasbaar
  3. Het initiatief is ook uit te voeren door anderen / op andere locaties (opschaalbaar)
  4. Het is een nieuw initiatief

Maak hier kennis met alle genomineerden: www.nvvc-congres.nl/nvvp.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief