VIP-behandeling milieuvriendelijke schepen in Panama (VK 5/ 2016)

vrijdag 21 oktober 2016
timer 1 min
Ja
Jasper Faber
Woonplaats: Rijswijk, getrouwd 2 kinderen
Themaleider Zeevaart CE Delft
Project: Milieustrategie Panamakanaal

'De Autoridad del Canal de Panamá (ACP), die het Panama kanaal beheert, heeft de modernisering van de sluisdeuren aangegrepen om schonere schepen te belonen. Aan CE Delft werd vooraf advies gevraagd. Daarvoor vloog ik naar Panama en voor ik het wist fietste ik op zondag tussen honderden Panamezen die gebruik maakten van het autovrij maken van een deel van de stad. Ook een mooi voorbeeld van een milieu-instrument!

Het spannendste van dit soort projecten is dat je de ACP goed moet leren kennen, omdat de beleidsvoorstellen goed moeten aansluiten bij hun ambitie, praktische mogelijkheden en de bedrijfsstrategie. Voor een deel kan dat op afstand, en we hebben dan ook veel gebeld en videovergaderingen gevoerd. Maar uiteindelijk is het toch het beste als je elkaar ontmoet. In ons geval hadden we het voordeel dat onze lokale partner PFS al vaker had gewerkt voor ACP en ons het een en ander kon vertellen over de organisatie.

De reis duurde een week...

PDF: VIP-behandeling milieuvriendelijke schepen in Panama

 
Auteur: Jasper Faber

Jasper Faber, Themaleider Zeevaart CE Delft

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden