Weinig werkgevers nemen maatregelen tegen afleiding in het verkeer

woensdag 23 februari 2022

In opdracht van MONO-zakelijk voerde Arcadis afgelopen jaar een onderzoek uit naar de maatregelen die werkgevers nemen tegen afleiding in het verkeer. “Jaarlijks worden 30 miljard kilometers gereden voor een werkgever, dit maakt dat werkgevers een belangrijke partij zijn om onze wegen veilig te maken”, aldus Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Uit het onderzoek is gebleken dat slechts 1 op de 3 werkgevers maatregelen neemt tegen afleiding in het verkeer.

Uit cijfers van het onderzoek blijkt dat 74 procent van de werkgevers aandacht heeft voor de verkeersveiligheid van hun werknemers. Slechts 37 procent van de werkgevers gaf tijdens het onderzoek aan dat er in de organisatie maatregelen aanwezig zijn om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Toch vindt iets meer dan de helft (56 procent) van de ondervraagde werkgevers dat ze voldoende maatregelen nemen om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Voor het onderzoek werden 200 werkgevers en 600 werknemers ondervraagd.

Behoefte aan voorbeelden en tips

Uit het onderzoek van Arcadis blijkt verder dat 33 procent van de werkgevers behoefte heeft aan concrete voorbeelden van maatregelen. Een even grote groep werknemers heeft belang bij een brochure met informatie en tips. De werkgevers die wel wat doen tegen afleiding in het verkeer bieden met name gedragsregels. 21 procent van de werkgevers is bekend met de website van MONO-zakelijk.

Bron: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.