NVVC 14 april: Workshops ‘SPV’, ‘Aso’s’ en ‘gemeentelijke kennis over effectiviteit’

donderdag 7 april 2022

‘Minstens drie praktische tips om morgen aan de slag te gaan met de SPV-aanpak’, ‘innovatieve maatregelen tegen overlastgevers in het verkeer’ en ‘de effectiviteit van verkeersveiligheidsmaatregelen beter leren inschatten’. Op 14 april worden onder meer deze ‘lessen geleerd’ in drie praktische workshops in sessieronde 3 van het tweejaarlijkse Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC, in Media Plaza, Utrecht. 

Workshop: De SPV aanpak in de praktijk van gemeenten en provincies
Wat levert de SPV-aanpak in de praktijk op, wat komen wegbeheerders tegen en hoe kom je succesvol verder? Aan de hand van herkenbare situaties gaan deelnemers op een interactieve manier in op veelvoorkomende issues die wegbeheerders ervaren bij het concreet maken van de SPV-aanpak.

Workshopleiders Peter Morsink, Jeroen Winkelmolen en Esmee van Selst van Royal HaskoningDHV vinden deze bijeenkomst geslaagd als deelnemers met tenminste drie praktische tips de deur uit gaan, waarmee zij morgen direct aan de slag kunnen.

-Workshop: Maatregelen tegen structurele overlastgevers in het verkeer
De afgelopen jaren is sprake van toename van asociaal verkeersgedrag in Rotterdam. De gemeente doet al veel maar wil graag meer doen en heeft samen met Sweco innovatieve internationale ervaringen geïnventariseerd tegen dit gedrag; snelheid, geluid, intimiderend gedrag. Wat kunnen we van elkaar leren?

Robert Coffeng, Fabio Neijts (Sweco) en Remco Smit (Gemeente Rotterdam) delen kennis uit het onderzoek en gaan in gesprek over innovatieve toepassingen aan de hand van stellingen.  Lees ook het artikel: Overlastgevers in het verkeer, wat te doen?  

-Workshop: Waarop baseren gemeenten hun kennis over effectiviteit?
Van ‘dat denk ik gewoon’ tot ‘dat heb ik geleerd in de opleiding’: dit noemen gemeente-ambtenaren als kennisbron voor het beoordelen van de effectiviteit van maatregelen. Gevolg is dat zij de effectiviteit van verkeersveiligheidsmaatregelen vaak te positief (verkeerseducatie zonder handhaving) inschatten of te negatief (rotondes). In deze workshop krijgen deelnemers informatie over het inschatten van effectiviteit en gaan onderzoekers en betrokken deskundigen in gesprek over oplossingen.
Deze workshop wordt gegeven door Charlotte Bax (SWOV) in samenwerking met Wilma Slinger (CROW), Marjolein van de Nadort (DTV Consultants), Cor van der Klaauw, NHLStenden en Ismael Vaartjes van de gemeente Altena.     

Klik hier voor het hele congresprogramma en stel uw kennismenu voor 14 april samen

Lees ook de nieuwste NVVC- inspiratieblogs over verkeersveiligheid van:

Mis hét kenniscongres over verkeersveiligheid op 14 april niet en meld u tijdig aan

Over het NVVC:
Het Nationaal Verkeersveiligheidscongres is in de vorige eeuw gestart toen de verkeersonveiligheid recordhoogte bereikt had en de krachten gebundeld moesten worden om dit negatieve effect van mobiliteit aan te pakken. Met het congres bieden SWOV,VVN, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de vakwereld een platform om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden. Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied.
Congresorganisatie: Acquire Publishing

NVVC 2022
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.