Otto Schepers: Passie voor wegontwerp

donderdag 27 juni 2019
timer 2 min

Onlangs gunden mijn vrouw en ik onszelf een weekendje Antwerpen. We reden van onze dorpse voordeur naar ons binnenstedelijke hotel in Antwerpen. Onderweg verbaasde ik me, zoals vaker, over de variëteit aan (tijdelijke) weginrichtingen die je dan tegenkomt. Ik kan het vanuit mijn deskundigheid verklaren door de reis langs gemeentes, gewesten, provincies en landen. Maar als weggebruiker snap ik er eigenlijk minder van op mijn reis van A naar B.   Als weggebruiker én deskundige maak ik me dan wat zorgen. Want als ik het nu al zo ervaar, hoe moet dat dan straks met alle nieuwe voertuigen en met de snelgroeiende steden? En met de veranderende behoeftes? 

Precies die vraagstukken proberen we met de Vereniging Infra Ontwerp met elkaar te doorgronden. We wisselen en ontwikkelen kennis om de verschillen te verkleinen. We inventariseren benodigde innovaties. We verbeteren gezamenlijk het integrale ontwerpproces en we zorgen voor een juiste borging van kennis en vaardigheden in de opleidingen tot wegontwerper. 

 

Zo proberen we het maatschappelijk debat te voeden met kennis en de robuustheid van het ontwerp te vergroten voor alle huidige uitdagingen en de toekomstige grillen. Onafhankelijk van waar we vandaan komen, maar verbonden als vakgenoten met een passie voor een veilig en voorspelbaar wegontwerp. 

 

Het was dan ook een grote eer om als VIO de hoofdredactie te mogen verzorgen van dit themanummer. Het is ons een genoegen uit het brede verenigingsnetwerk diverse leden en betrokkenen hun perspectief aan u te laten geven. Van beheerder tot gebruiker. Van onderzoeker tot ontwerper. En van Vlaming tot Nederlander. 

 

Ik wens u verbreding en verdieping van uw visie op het veelzijdige wegontwerp. En een hernieuwde nieuwgierige blik tijdens uw volgende weekendje weg. 

 

 
Auteur: Otto Schepers

Otto Schepers, Witteveen+Bos en voorzitter VIO

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.